سفارش تبلیغ
صبا ویژن

زیر گنبد کبود

جودی فاستر در صحنه‌ای از فیلم
جودی فاستر در صحنه‌ای از فیلم "شجاع"
تریلر "شجاع" با بازی جودی فاستر در نقش زنی جویای انتقام با ?? میلیون دلار فروش رده نخست جدول فروش این هفته بازار آمریکای شمالی را از آن خود کرد.
تریلر "شجاع" با بازی جودی فاستر در نقش زنی جویای انتقام با ?? میلیون دلار فروش رده نخست جدول فروش این هفته بازار آمریکای شمالی را از آن خود کرد.
هالیوود ریپورتر اعلام کرد فاستر در این فیلم درجه R به کارگردانی نیل جردن نقش یک مجری تلویزیونی را دارد که پس از آسیب دیدن در حمله‌ای وحشیانه، در پی انتقام است.
وسترن "یوما" با بازی راسل کرو و کریستین بیل در هفته دوم نمایش با از دست دادن ?? درصد تماشاگران خود ?/? میلیون دلار فروخت و مجموع فروش خود را به ?/?? میلیون دلار رساند. کمدی درجه PG-?? "آقای وودکاک" با بازی بیلی باب تورنتن نیز در هفته نخست اکران حدود ?/? میلیون دلار فروش داشت و سومین فیلم پرفروش هفته شد. تورنتن در این فیلم نقش یک معلم سختگیر ژیمناستیک را بازی می‌کند و سوزان ساراندن و شان ویلیام اسکات دیگر بازیگران آن هستند.
فانتزی اکشن "جنگ‌های اژدهایی" به کارگردانی شیم هیونگ ـ رائه و دیگر فیلم تازه به نمایش درآمده این هفته، با ?/? میلیون دلار رده چهارم را از آن خود کرد. این فیلم با بازی جیسن بر، آماندا بروکس و رابرت فورستر‌ درباره دو ارتش به رهبری اژدهاست که نبرد بین خود را به لس آنجلس می‌کشانند. کمدی تین ایجری "سوپربد" نیز در چهارمین هفته نمایش در جایگاه پنجم جدول قرار گرفت. فیلم این هفته ?/? میلیون دلار فروخت و مجموع فروش خود را به ?/??? میلیون دلار رساند.
رده ششم جدول از آن "هالووین"، بازسازی راب زامبی از فیلم کلاسیک جان کارپنتر شد که با پنج میلیون دلار فروش طی هفته جاری، مجموع فروش خود را در سه هفته به ?? میلیون دلار رساند. اکشن ماجرایی "اولتیماتوم بورن" این هفته چهار میلیون دلار فروش داشت و در رده هفتم قرار گرفت.
ماجرای جدید بورن در هفت هفته ??? میلیون دلار فروش داشته است. کمدی "توپ‌های خشم" با ??/? میلیون دلار رده هشتم را از آن خود کرد و "ساعت شلوغی ?" با بازی جکی چان و کریس تاکر هم ??/? میلیون دلار فروخت و در جایگاه نهم قرار گرفت. فیلم دهم جدول کمدی "تعطیلات مستر بین" است که این هفته?/? میلیون دلار فروش داشت.
"قول‌های شرقی" دیوید کراننبرگ، "سرتاسر جهان" جولی تیمور، "در دره الله" پل هاگیس، "ابریشم" فرانسوا ژیرار و "مهمانی شکار" ریچارد شپارد از دیگر فیلم‌های هستند که از این هفته در سینماهای آمریکا اکران شده‌اند. فیلم کراننبرگ که دو روز پیش جایزه اصلی جشنواره فیلم تورنتو را برد، در تنها ?? سینما به فروش خیره کننده حدود ??? هزار دلار دست یافت. این فیلم تریلر با بازی ویگو مورتنسن در نقش یک گانگستر روسی از جمعه این هفته در ???? سینما نمایش داده می شود.
"سرتاسر جهان" جولی تیمور نیز در ?? سینما حدود ??? هزار دلار فروخت. فروش "در دره الله" پل هاگیس اولین فیلم از مجموعه فیلم‌هایی که اخیرا درباره جنگ عراق ساخته شده‌اند، در ? سینما تقریبا ??? هزار دلار بود. مجموع فروش ?? فیلم برتر این هفته حدود هشت درصد بیشتر از موعد مشابه در سال گذشته است.



اصغر صمصامی ::: جمعه 86/12/10::: ساعت 9:1 عصر

بیل گیتس:) در عمارت کنگره واشنگتن (پادو) بود.

(راد استوارت:) خواننده سرشناس انگلیسی در های‌گیت در شمال لندن به دنیا آمد و پدر و مادرش روزنامه‌فروشی داشتند. راد استوارت مدتی با باشگاه‌های (سلتیک) و (برنت فورد) کار می‌‌کرد بعد (گورکن) شد. در اوایل دهه شصت با (ویز جونز) خواننده فولکور آشنا شد و به موسیقی روی آورد و یک خواننده خیابانی شد. او دور اروپا سفر می‌‌کرد و آواز می‌‌خواند و پول جمع می‌‌کرد. جالب است بدانید که یک بار به جرم ولگردی از اسپانیا اخراج شد.

(مایکل دل:) موسس و رییس شرکت سهامی کامپیوتری DELL در یک رستوران چینی ظرفشور بود و ساعتی 2/5 دلار دستمزد می‌‌گرفت. او از این تجربه‌اش به نیکی یاد می‌‌کند و می‌‌گوید: (بهترین بخش آن دوران، عقل و منطق صاحب رستوران بود و اگر کمی زودتر به رستوران می‌‌رفتم می‌‌توانستم نهایت استفاده را از او بکنم. او به کارش افتخار می‌‌کرد و به هر کسی که از در رستورانش وارد می‌‌شد اهمیت می‌‌داد.

شون (دیدی) کومبز: هنرپیشه و خواننده آمریکایی (روزنامه‌ پخش‌کن) بود. در آن زمان او دوازده سال داشت و شاید هرگز فکر نمی‌‌کرد این شغل آغازی برای رسیدن به وضعیت کنونی اوست. او از همان ابتدا بلند پرواز بود.

(پول پوت:) کامبوجی قبل از این‌که یک خیانت‌کار جنگی معروف و جهانی شود، (سالوت سار) نام داشت. او در جوانی در رشته نجاری و مهندسی رادیو تحصیل می‌‌کرد و بالاخره یک (معلم) شد و در یک مدرسه خصوصی در (پنوم پنه) تدریس می‌‌کرد ولی به خاطر گرایش به کمونیسم اخراج شد. پس از آن او نام خود را به (پول‌پوت) تغییر داد و عضو فدایی حزب کمونیسم کامبوج شد. سال‌ها بعد او فرمانده ارتش (خمر سرخ) بود و در چهار سال حکمرانی بیش از یک میلیون کامبوجی را کشت.

(اوپرا وینفری:) مجری سرشناس آمریکایی در (می‌‌سی‌سی‌پی) به دنیا آمد. پدر و مادرش بیش از حد جوان بودند و به همین خاطر مادربزرگش به او رسیدگی می‌‌کرد. او از سه سالگی خواندن و نوشتن را به اوپرا آموخت و او را به کلیسای محلی فرستاد. او می‌‌توانست آیات انجیل را به خوبی از حفظ بخواند. در شانزده سالگی یک روز در مسابقه رادیویی شرکت کرد و برنده یک ساعت مچی شد. وقتی برای گرفتن جایزه خود به ایستگاه رادیویی شهر رفت، مطلبی را برای تهیه‌کنندگان خواند و از همان زمان با حقوق صد دلار در هفته به عنوان (خبرنگار) استخدام شد.

(تری هچر:) هنرپیشه هالیوود در پنج سالگی توسط شوهر خاله‌اش مورد آزار قرار گرفت و به همین‌خاطر مبتلا به مشکلات روحی شد. وقتی کمی بزرگ‌تر شد به تحصیل در رشته بازیگری پرداخت ولی اولین شغل هچر در سال 1984 شغلی عجیب بود. او (تشویق‌کننده) تیم راگبی (سان فرانسیسکو )49 بود و به خاطر آن پول می‌‌گرفت.

(آدولف هیتلر:) در کودکی به مدرسه کلیسا می‌‌رفت و آرزو داشت کشیش بشود ولی در سال 1903 و پس از مرگ پدر از مدرسه بیرون انداخته شد. سپس به رشته هنر پرداخت ولی به دلیل بدقول بودن دو بار از آکادمی هنرهای زیبای وین اخراج شد. آدلف خسته، تنها، جوان و غمگین شب‌ها را در پانسیون می‌‌گذراند و برای پول درآوردن (نقاشی) می‌‌کرد و کارت پستال می‌‌کشید. اگر جنگ جهانی اول شروع نمی‌‌شد شاید او یک نقاش شکست‌خورده می‌‌شد.

ولی پس از شروع جنگ هیتلر قلم را کنار گذاشت و اسلحه به دست گرفت و به ارتش آلمان پیوست. او آنقدر از جنگ لذت می‌‌برد که چند سال بعد تصمیم گرفت یک جنگ دیگر به راه بیندازد.

(سیلوستر استالونه:) همیشه آدم خشنی بود. او زمانی (جاروکش قفس شیرها) بود. در پانزده سالگی همکلاسی‌هایش می‌‌گفتند او بیش از همه احتمال دارد که زندگیش را روی صندلی الکتریکی به پایان برساند. او بعدها با فیلم (راکی) به شهرت جهانی دست یافت.

(دن براون) نویسنده رمان معروف (رمز داوینچی) که قبل از ساخته شدن، فیلم آن به زبان‌های مختلف ترجمه شده بود، در یک دبیرستان به (تدریس) مشغول بود.

(جنیفر لوپز:) مدتها قبل از آن‌که به خوانندگی روی آورد و تبدیل به یک ستاره شود هر روز لباس ساده‌ای بر تن می‌‌کرد و به دادگستری می‌‌رفت تا به شغل خود بپردازد چون او یک (مشاور قضایی) بود.

(بنیتو موسولینی:) دیکتاتور فاشیست ایتالیایی برای یک روزنامه کار می‌‌کرد و داستان دنباله‌دار می‌‌نوشت. یکی از داستان‌های او (معشوقه کاردینال) نام داشت که داستان اندوهبار یک کاردینال قرن هفدهمی و معشوقه‌اش را بیان می‌‌کرد.

(فیدل کاسترو:) شایع است که (فیدل کاسترو) رهبر کوبا (بیسبالیست) بود و برای یکی از تیم‌های مهم لیگ آمریکا بازی می‌‌کرد ولی این گفته اشتباه‌است. حقیقت این است که کاسترو فقط در دوران دانشگاه و آن هم در حد معمولی بیسبال کار می‌‌کرد. او در سال 1946 در مسابقات بیسبال دانشگاه‌های حقوق هاوانا مسئول پرتاپ توپ بود و آن کار ساده را هم بد انجام میداد. نکته این‌جاست که به گفته خودش به دانشگاه نرفته بود که توپ بازی کند بلکه رفته بود تا علم (حقوق) بیاموزد.



(ویلیام واتکینز:) رییس فعلی تکنولوژی Seagate در شیفت شب یک بیمارستان روانی کار می‌‌کرد. کار او این بود که مراقب بیمارانی که از کنترل خارج می‌‌شدند باشد.

(بیل موری:) کمدین آمریکایی بیرون یک بقالی می‌‌ایستاد و شاه بلوط می‌‌فروخت. او مدتی نیز پیتزا‌فروشی کرده است.

(راش لیمبو:) مجری معروف رادیویی آمریکا کفش واکس می‌‌زد.

(رابین ویلیامز:) هنرپیشه و کمدین معروف و محبوب هالیوود پانتومیم خیابانی اجرا می‌‌کرد.

(تامی هیل فایگو:) از طراحان بنام و معروف لباس که لباس‌های طرح او امروزه بر تن بسیاری از اهالی سرشناس هالیوود دیده می‌‌شود، زمانی که هیچ فروشنده‌ای حاضر نشد شلوارهای جین طرح او را در مغازه‌اش بگذارد و به فروش برساند در کنار خیابان و پشت یک وانت آنها را می‌‌فروخت.

(جری سینفلد:) کمدین، هنرپیشه و نویسنده آمریکایی تلفنی لامپ می‌‌فروخت.

(دمی مور:) که سال‌هاست دوستدارانش برای گرفتن امضا از او هم به او دسترسی ندارند؛ زمانی برای یک مغازه ظروف کرایه کار می‌‌کرد.

(جنیفر انیستون:) پیش‌خدمت رستوران بود.

(براد پیت) شوهر سابق جنیفر انیستون و همسر فعلی آنجلینا جولی یخچال حمل می‌‌‌کرد.

(گارت بروکس:) چند ماه قبل از این‌که رکورد جهانی را در موسیقی بشکند، فروشنده یک مغازه چکمه‌فروشی بود.

(جک نیکلسون:) بازیگر قدیمی هالیوود در پستخانه کار می‌‌کرد.

(استفان کینگ:) نویسنده، در یک مدرسه (سرایدار) بود و وقتی داشت کمدهای دانش‌آموزان را تمیز می‌‌کرد داستان اولین رمانش به ذهنش خطور کرد.

(هریسون فورد:) نجاری میکرد و به این کار خیلی علاقه داشت. او هنوز هم هر وقت فرصتی داشته باشد به چوب و نجاری روی می‌‌آورد.


منبع: http://www.prodigy.blogsky.com




اصغر صمصامی ::: جمعه 86/12/10::: ساعت 8:44 عصر

 تورم کدام دولت کمرشکن‌تر است؟
با رسیدن نرخ رسمی تورم در ماه گذشته به مرز 20 درصد و تشدید گرانی ها، بحث افزایش قیمت‌ها، بعد سیاسی نیز پیدا کرده است و هواداران دولت‌های مختلف در پی دفاع از عملکرد خویش و برتر نشان دادن کارنامه خود در مدیریت بازار از دیگر دولت‌ها هستند.

در این یادداشت قصد دفاع از دولت‌ها را نداریم و تنها شرایط اقتصادی و عوامل مؤثر بر گرانی‌های دو دوره که بیشتر مورد اشاره سیاسیون قرار می‌گیرد، بررسی می‌شود. از آنجا که بسیاری تلاش خود را بر مقایسه شرایط کنونی با وضعیت اقتصادی کشور در سال‌های 73 و به ویژه 74 متمرکز کرده‌اند، به گونه‌ای که طیف اقتصاددانان مجلس هفتم، از جمله احمد توکلی و الیاس نادران و حتی غلامعلی حداد عادل، نیز در ماه‌های اخیر چندین بار با تکرار تورم 35 درصدی سال 73 و 49 درصدی سال 74 و مقایسه آن با شرایط فعلی بر برتری عملکرد د سال اخیر بر عملکرد اقتصادی آن سال‌ها در مدیریت بازار تأکید داشته‌اند؛ بنابراین به نظر می‌رسد مقایسه شرایط اقتصادی سال‌های 73 و 74 با سال‌های 85 و 86، بتواند معیار مناسبی جهت ارزیابی جهت‌گیری‌های اقتصادی ارایه کند.
برای بررسی عمیق‌تر، از سه زاویه شرایط اقتصادی کشور، ویژگی‌های تورم و شفافیت نرخ تورم به این موضوع می‌پردازیم.

1ـ شرایط اقتصادی
اقتصاد کشور در سال‌های 73 و 74، شرایط کاملا متفاوتی را با 85 و 86 تجربه می‌کند، در آن دوره که پس از پایان جنگ اول خلیج فارس، بازار نفت شوک سقوط قیمت‌ها را تجربه می‌کرد، درآمد نفتی کشور به شدت کاهش یافته و سالانه به حدود چهارده میلیارد دلار رسید. این کاهش در شرایطی بود که به دلیل سیاست‌های انبساطی سال‌های 70 تا 72، حجم بدهی‌های ارزی کشور سنگین شده بود و کشور ناگزیر بود از درآمد نفتی، بخشی را هم صرف بازپرداخت بدهی‌ها کند. بنابراین ارز حاصله از فروش نفت که مهمترین ابزار دولت برای کنترل تورم است، عملا قابل استفاده نبود؛ چراکه دولت‌ها در ایران که متکی به نفتند، با دو شیوه تورم را کنترل می‌کنند؛ شیوه نخست با استفاده از واردات و پاسخ به تقاضای مازاد موجود در بازار که منجر به افزایش قیمت‌ها شده و شیوه دوم با فروش ارز به صورت رسمی یا غیررسمی و جمع‌آوری نقدینگی موجود در بازار که از یک سو مانع افزایش تقاضا شده و از سوی دیگر، ریال مورد نیاز دولت را تأمین می‌کند.

در سال‌های 73 و 74 به دلیل پایین بودن قیمت نفت، هیچ‌یک از این راه‌ها عملی نبود. بنابراین دولت امکان کنترل سریع نرخ تورم را از دست داد. اما در سال‌های 85 و 86 با وجود قیمت نفت در حد 65 دلار در سال 1385 و 75 دلار در سال 1386 که درآمد نفتی کشور را بنا بر اعلام بانک مرکزی، به 62.5 میلیارد دلار در سال 1385 و هفتاد میلیارد دلار در سال 86 رسانده است، دولت حداکثر استفاده از منابع ارزی را برای کنترل بازار انجام داد، به شکلی که واردات در سال گذشته به رقم بی‌سابقه پنجاه میلیارد دلار رسیده و در سال جاری نیز از مرز 55 میلیارد دلار عبور می‌کند.
بنابراین در مقایسه شرایط اقتصادی با توجه به چهار برابر شدن درآمد نفتی کشور و واردات سال‌های 85 و 86 نسبت به 73 و 74 که واردات کشور در حد دوازده میلیارد دلار بود، تورم موجود بیش از حد مورد انتظار بوده است.

2ـ ویژگی‌های تورم
تورم یا افزایش ماندگار قیمت‌ها، انواع گوناگونی دارد، که از نظر ماهیت و پیامدهای روند افزایش قیمت‌ها، ویژگی‌های تورم را مشخص می‌کند.
به طور کلی، اگر در شرایط رکود اقتصادی که نرخ رشد سرمایه‌گذاری، اشتغال و تولید سطح بالایی ندارد، تورم ایجاد شود، به آن تورم رکودی گفته می‌شود.
در تورم رکودی به دلیل عدم افزایش درآمد خانوارها، به ویژه کارمندان و کارگران، وجود بیکاری و عدم سرمایه‌گذاری جدید، فشار سنگینی به جامعه به خصوص اقشار متوسط به پایین وارد می‌شود، اما در تورم در شرایط رونق اقتصادی که همراه با افزایش درآمدها متناسب با نرخ تورم،‌ اشتغال و سرمایه‌گذاری‌های جدید است، تحمل تورم برای این گروه بسیار آسان‌تر از تورم رکودی است.

همانگونه که در زمان اوج تورم در سال‌های 69 و 75، شاخص قیمت‌ها طی این 6 سال حدود 5 برابر شده بود، شاخص دستمزدها طی همین دوره حدودا 6 برابر گردید؛ یعنی نه تنها دستمزدها متناسب با نرخ تورم افزایش یافت، بلکه قدرت خرید حقوق بگیران در این دوره بهبود یافت؛ هر چند درآمد برخی قشرهای ضعیف جامعه مانند کشاورزان چندان رشد نداشت و فشار سنگینی را تحمل کردند.

اما نگاهی به وضعیت اقتصاد کشور در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که بنا بر تمامی شاخص‌های اقتصادی، تورم موجود در ایران، تورمی رکودی است. به طور مثال، نرخ افزایش حقوق کارکنان دولت در سال 1386، 9 درصد کمتر از تورم رسمی اعلام‌شده از سوی دولت بوده است یا نرخ بیکاری ـ گرچه تک رقمی اعلام می‌شود! ـ همچنان در حد 12 درصد باقی مانده است و نرخ تشکیل سرمایه نیز به نصف سال‌های گذشته کاهش یافته است.

اما در مقابل شرایط سال‌های 73 و 74 و رونق اقتصادی آن دوره، تحمل تورم بالاتر از 30 درصد برای جامعه، آسان‌تر از تورم کنونی می‌نمود.
از سوی دیگر، روند افزایش قیمت‌ها، وابسته به نقش آن در سناریوی اقتصادی دولت، به تورم هدفمند یا تورم ناخواسته و تحمیلی تقسیم می‌گردد.

در صورتی که افزایش قیمت‌ها در چهارچوب اصلاحات ساختاری اقتصادی و با هدف تنظیم یارانه‌ها، تقویت تولیدکنندگان داخلی و ایجاد شرایط رقابتی آزاد برای صنایع کشور باشد،‌ تورم به رغم مشکلات و پیامدهای کوتاه‌مدتی که به همراه می‌آورد، در درازمدت به ایجاد ساختاری سالم و پایدار در اقتصاد، تقویت بخش تولید و تضعیف واسطه‌گری و کاهش رانت‌های اقتصادی می‌انجامد.

با توجه به برنامه تعدیل اقتصادی و اصلاحات ساختاری در دولت سازندگی که قصد داشت اقتصاد بسته، کوپنی و فرسوده کشور را تجدید ساختار کند، تورم نیمه نخست دهه هفتاد را می‌توان تورمی هدفمند دانست؛ چراکه چندنرخی بودن ارز و اختلاف شدید میان ارز هفت تومانی رسمی و ارزهای چندصد تومانی بازار آزاد به همراه سیستم توزیع کوپنی کالاها و وجود بازار سیاه، نیاز به یک جراحی ساختاری را که در چهارچوب سیاست‌های تعدیل تا اندازه‌ای صورت گرفت، نشان می‌داد. هرچند برخی منتقدان دفعی بودن و سرعت سیاست‌های تعدیل را از نقطه‌ضعف‌های آن برشمردند، اما این واقعیت را که در چهارچوب سیاست‌های تعدیل بسیاری از مشکلات اقتصادی ناشی از جنگ، رفع شده و اقتصاد کشور روندی طبیعی به خود گرفت، نمی‌توان انکار کرد.

اما در شرایط کنونی بنا بر اعلام رسمی دولت، تورم موجود، تورمی ناخواسته و ناشی از شرایط است. هم‌اکنون نه تنها از اصلاحات اقتصادی آن دوره، نشانی به چشم نمی‌خورد و نگرشی دیگر می‌خواهد جایگزین شود، بلکه با سهمیه‌بندی بنزین، فروش دولتی سیمان و ... اقتصاد کشور در حال بازگشت به شرایط بسته دوران جنگ است. بنابراین در کنار مشکلات کنونی تورم برای شهروندان، افزایش قیمت‌‌ها پیامد مثبتی برای تولید و زیربناهای اقتصاد کشور ندارد.

3ـ شفافیت نرخ تورم
نرخ تورم اعلام‌شده از سوی بانک مرکزی، زمانی دارای شفافیت ارزیابی می‌شود که روند واقعی بازار را نشان دهد. در این میان علاوه بر نرخ تورم که شاخص قیمت کالاهای مصرفی خانوار به شمار می‌رود، شاخص قیمت بخش تولید و صادرات نیز توسط بانک مرکزی محاسبه می‌شود، اما آنچه طی سال‌های اخیر موجب کاهش اعتبار شاخص قیمت رسمی اعلام‌شده توسط بانک مرکزی گردیده است، شکاف میان قیمت‌های رسمی با قیمت‌های واقعی موجود در بازار است.
به طور نمونه، بانک مرکزی افزایش شاخص بهای مسکن در سال 1385 را تنها 14 درصد اعلام کرده است، در صورتی که وزارت مسکن و شهرسازی رشد قیمت مسکن در همین سال را در حد 46 درصد تأیید کرده است.

یا در گروه اصلی دیگر سبد مصرفی خانوار، یعنی مواد خوراکی، در حالی ارقام، رشد شاخص قیمت طی یک سال گذشته را 22 درصد اعلام می‌کند که قیمت‌های موجود بازار رشدی 35 درصدی را نشان می‌دهد، اما بانک مرکزی در حالی با استناد به قیمت‌های رسمی سازمان میادین شهرداری نرخ تورم را محاسبه می‌کند که در بیشتر موارد، عرضه کالاهای موجود در سبد محاسبه بانک مرکزی توسط شهرداری صورت نمی‌گیرد.

در گروه مهم دیگر، سبد هزینه خانوار که حمل‌ونقل را شامل می‌شود نیز بانک مرکزی با چشم‌پوشی از افزایش شدید قیمت کرایه‌های مسافربرهای تاکسی و شخصی شهری که بخش عمده بار ترافیکی را بر دوش دارند، با استناد به قیمت‌های رسمی اتوبوس و مترو، شاخص قیمت حمل‌ونقل را به رغم آنکه با وجود افزایش 25 درصدی قیمت بنزین در سال جاری، بیش از 40 درصد افزایش یافته است، کمتر از 20 درصد اعلام می‌کند.

این در حالی است که تا پیش از این محاسبه و اعلام شاخص‌های قیمت توسط بانک مرکزی، نسبتا به صورت غیردستوری و واقعی انجام می‌شد، اما در سال‌های اخیر با تغییرات مکرر در سبد کالاهای خانوار، شاخص پایه و نوع نمونه‌گیری و سنجش قیمت‌ها نرخ رسمی تورم را از روند واقعی آن جدا کرده است.
در صورتی که نرخ تورم به صورت واقعی و یکسان طی سال‌های 73 و 74 با 85 و 86 محاسبه شود متوسط تورم رسمی که در سال 74 و 73 برابر با 42 درصد و در سال 85 و 86 برابر با 17 درصد است، فاصله ای بسیار کمتر از 25 درصد کنونی خواهد داشت.



اصغر صمصامی ::: جمعه 86/12/10::: ساعت 8:40 عصر

قیمت نفت روز پنجشنبه تحت تاثیر کاهش ارزش دلار آمریکا باردیگر در بازارهای نیویورک و لندن افزایش یافت و به حد نصاب تازه‌ای رسید.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، قیمت نفت خام سبک در این روز در پایان کار بازار نفت نیویورک برای تحویل درماه فوریه نسبت به روز چهارشنبه حدود بشکه‌ای سه دلار افزایش یافت و به بشکه‌ای ? ????دلار و ? ???سنت رسید.

قیمت نفت یادشده پس از کار این بازار نیز در مبادلات الکترونیکی همچنان سیر صعودی طی کرد و تا بشکه‌ای ? ????دلار و ? ???سنت نیز مبادله شد.

در بازار لندن نیز قیمت نفت برنت دریای شمال برای اولین بار در تاریخ به بشکه‌ای ? ????دلار و ? ???دلار رسید.

قیمت دلار در برابر یورو روز پنجشنبه همچنان کاهش یافت و هر یک دلار و ???? سنت با یک یورو مبادله شد.

این کاهش ارزش دلار موجب شد تا سرمایه‌گذاری بر روی نفت برای کسانی که ارزهایی به غیر از دلار در اختیار دارند، سودآور باشد.




اصغر صمصامی ::: جمعه 86/12/10::: ساعت 7:5 صبح

سفریس پس از کودتای نظامی 1967 مخالفت خود را با دیکتاتوری «پاپادوپولوس » اعلام کرد که باعث محبوبیت او در نسل جوان یونان شد. وی ترس خود را از پیروزی فرهنگ تجاری ابراز کرده است .
نام خانوادگی اصلی او «جرجیوس سفریادس » بود. سفریس یکی از برجسته ترین چهره های شعر یونان بوده و هست ، اولین یونانی برنده نوبل ادبیات (1963) ، مقاله نویس و دیپلمات . او در 13 مارس 1900 در ازمیر (اسمیرنا ) در آسیای صغیر دیده به جهان گشود. پدرش وکیل دعاوی و مادرش دختر ملاک ثروتمندی بود. ازمیر ، شهری باستانی در دریای اژه ، یکی از شهرهایی است که گفته می شود زادگاه هومر بوده است. این شهر یکی از منابع اصلی الهام سفریس در اشعارش بود. جرج سفریس درازمیر به مدرسه رفت و سرانجام تحصیلات خود را در جمینازیوم آتن به پایان رساند.
ادامه مطلب...


اصغر صمصامی ::: پنج شنبه 86/12/9::: ساعت 11:42 صبح

<   <<   11   12   13   14   15   >>   >
>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 376


بازدید دیروز: 27


کل بازدید :133288
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
 
>>آرشیو شده ها<<
 
 
>>لوگوی دوستان<<
 
>>موسیقی وبلاگ<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<